متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/09/04
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکات تغذیه ای در کنترل قند خون در افراد دیابتی

نکات تغذیه ای در کنترل قند خون در افراد دیابتی

نکات تغذیه ای در کنترل قند خون در افراد دیابتی

دیابت به تنهایی بیماری خطرناکی نیست اما به مرور زمان عوارض و بیماری های خطرناک ایجاد می کند مثل : تنگ شدن رگ های قلب، اختلال در قدرت بینایی، مشکلات کلیه و دیر خوب شدن زخم ها. به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، جهت جلوگیری از بروز عوارض دیابت و کنترل مناسب قند خون رعایت نکات تغذیه ای در رژیم به همراه دارودرمانی ضروری است و نکات توصیه شده در تمام طول عمر باید مورد توجه باشد و به آنها عمل شود.

اولین و مهمترین نکته مصرف مواد غذایی در شش وعده شامل صبحانه،ناهار،شام همراه با دو تا سه میان وعده سبک در بین آن ها می باشد.

مصرف نان های سبوس دار (نان سنگک و نان جو) مصرف جو به صورت نان جو و سوپ جو مفید است. نان سنگک، نان جو، نان بربری،لپه،عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و ماش کمتر قند خون را بالا می برند.از این مواد غذایی می توانید استفاده کنید.

از مصرف میوه همراه با وعده های غذایی اصلی پرهیز کنید و بهتر است در میان وعده ها مصرف شود، همچنین بهتر است میوه ها به صورت خام و در صورت امکان با پوست مصرف شوند. میوه های شیرین مانند: هندوانه، خربزه، انگور، کشمش، خرما، انجیر، موز و میوه های خشک شده (مانند برگه زردآلو) فقط یک بار در روز مصرف شوند و با هم در یک روز مصرف نشوند. خوردن میوه بهتر از مصرف آب میوه است و در صورت مصرف آب میوه صد در صد طبیعی و بدون شکر اضافه شده استفاده کنید.

برای نوشیدن چای به جای استفاده از قند و شکر از شیرین کننده های مصنوعی، توت خشک، کشمش قرمز و خرما به مقدار کم استفاده کنید.

در تمام وعده های غذایی از سبزیجات استفاده کنید. مصرف سبزیجات به صورت خام مانند انواع سبزی خوردن، سالاد، خیار، گوجه، کاهو، کدو و.... و یا به صورت پخته (آب پز) توصیه می شود. فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند. برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود. برخی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.

مصرف روزانه لبنیات (شیر، ماست، دوغ) کم چرب ضروری است.

حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف کنید.

شیرین کننده های مصنوعی موجب افزایش قند خون نمی شوند و استفاده متعادل از آن ها مجاز است اما مصرف بیش از حد آنها به دلیل احتمال بروز ناراحتی های گوارشی، نفخ و اسهال توصیه نمی شود.

فعالیت بدنی و ورزش در پایین نگه داشتن قند خون و کنترل وزن موثر است. قبل از شروع ورزش، قند خونتان را اندازه بگیرید و در صورت امکان حداقل روزی 30 دقیقه پیاده روی کنید، ولی از انجام ورزش های سنگین و طولانی مدت خودداری کنید. همواره از پزشک خود در مورد زمان ورزش سوال کنید، معمولا برای افراد دیابتی 1 تا 3 ساعت پس از صرف غذا، مناسب ترین وقت برای ورزش است.

 

آیدا نجفی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 14468
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید